Google bestraft onveilige websites steeds harder

Een SSL certificaat zorgt voor een beveiligde internetverbinding tussen de website en de website-gebruiker. Een onbeveiligde website kan schadelijk zijn voor je klanten en zo ook voor je bedrijf. Dit komt doordat hackers een onbeveiligde verbinding kunnen onderscheppen en hiermee kunnen knoeien of bespioneren wat je aan het doen bent. Zonder beveiliging kan iemand met toegang tot je router of ISP de verbinding onderscheppen en zo malware plaatsen op normaliter legitieme pagina’s.

Screen Shot 2018-03-12 at 17.04.38.png

Beveiligde websites worden herkent door een groen slotje en de tekst ‘Secure’ naast de url. Het is Google’s doel om het gehele internet te beveiligen en dit heeft tot de volgende voortgang geleid:

  • Meer dan 68% van Chrome verkeer op zowel Android als Windows is nu beveiligd.
  • Meer dan 78% van Chrome verkeer op zowel Chrome OS als MAC is nu beveiligd.
  • 81 van de top 100 sites op het web gebruikt nu standaard HTTPS.

Om dit verder te stimuleren zal Google steeds meer stappen nemen om gebruikers duidelijk te maken wanneer een verbinding onveilig is. Zo zullen onveilige websites vanaf juli 2018 het label ‘not secure’ krijgen [1]. Ook heeft dit negatieve gevolgen voor uw Google Ranking in de zoekmachine.

Bij WECREATEWEB zijn we grote voorstanders van het beveiligen van je website. Mocht je nog een onbeveiligde website hebben en deze laten beveiligen neem dan contact op via info@wecreateweb.nl.


[1] https://security.googleblog.com/2018/02/a-secure-web-is-here-to-stay.html

Posted in Algemeen on Mar 12, 2018